Wat biedt Altea Hills u?

Altea Hills is een luxueuze urbanisatie gelegen op 3 kilometer van de gemeente Altea, met een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee en werkelijk in een prachtig natuurlijke omgeving. Altea Hills garandeert u een optimale levenskwaliteit, dankzij de rust en veiligheid van de omgeving. Altea Hills wordt continue bewaakt en beschikt over groene zones en parken om in te wandelen en van de buitenlucht te genieten. 

Stranden van Altea

Altea en zijn stranden; hiervoor komen vele vakantiegangers elk jaar terug naar hun geliefde Costa Blanca in Spanje. Langs de 8 kilometer kustlijn bevinden zich verschillende stranden en baaitjes, elk met een eigen sfeer.

Altea beschikt over verschillende bekende stranden die zeer geliefd zijn bij zowel buitenlandse toeristen als bij de Spanjaarden zelf. Zo zijn er de Playa del Mascarat en de baaitjes Barreta en La Solcida met helder zeewater en is er La Olla, tegenover het eiland.

Het ruime en rustige strand Cap Negret bij de riviermonding van de Rio Algar of het centraal gelegen La Roda strand die een blauwe vlag heeft voor de kwaliteit van de voorzieningen zoals parkeerplaatsen, winkels, barretjes en restaurants direct bij het strand.

Voorbij de vissershaven en de Club Nautica bevindt zich het grote strand Playa de Cap Blanch waar je eigenlijk altijd wel je auto dichtbij het strand kan parkeren. Ook zijn er bars en restaurants bij het strand die ook weer bij het laatste strand van de gemeente Altea liggen, Playa del Albir. Als je met kinderen op vakantie gaat kunnen we je ook de stranden in de plaats Calpe aanbevelen. Zoals Arenal Bol en La Fossa en de vele kleine baaitjes.

 

Cultuur

Anderzijds biedt de gemeente Altea en zijn omgeving ook verschillende alternatieven op het gebied van geschiedenis, cultuur, gastronomie, recreatie en vrije tijd. La Vila Joiosa, Benidorm, Calpe, Xàbia en Dénia, zijn enkele van de kuststeden die kunnen worden bezocht. Enkele interessante plaatsen in het binnenland zijn La Nucia, Polop, Callosa d'En Sarrià, Guadalest en Finestrat.

Voor de golfliefhebbers

Voor liefhebbers van golf zijn er verschillende mogelijkheden. Onderstaande gegevens heb ik gekregen van fanatieke golfliefhebbers die al jaren overwinteren in Altea.

 • Dichtbij is Don Cayo, tegenwoordig Altea golfclub. (binnen 5 km. van ons appartement).
 • Melia Villaitana is in Benidorm. 18 holes Lavante en 18 holes Poniente (op 20 minuten van ons appartement).
 • Nieuwe baan Puigcampana bij Finestrat. 1e negen holes zijn klaar. (30 minuten van ons appartement).
 • Alenda golf bij Alicante. Is 45 minuten van ons appartement. Via de AP7 ( is de tolweg).
 • Alicante golf. Is 45 minuten van ons appartement. Via de AP7 (is de tolweg).
 • Bonalba golf bij Alicante. Is 40 minuten van ons appartement. Via de AP7 ( is de tolweg).
 • La Sella bij Denia Is 50 minuten van ons appartement. Via de 332.
 • Oliva Nova bij Oliva. Is 45 minuten van ons appartement. Deels via AP7 en 332.

  NB.
  Greenfees zijn veel voordeliger te boeken bij golfbureaus.
  Bijvoorbeeld, in november bij Oliva Nova kost het bij die club € 110,- per greenfee. Via boekingskantoor € 45,-.
  Boekingsbureaus zijn o.a.: GolfMed Altea en Cambell Lamont in Ondara.
  Greenfees zijn telefonisch te bestellen en per bank te betalen. Vouchers worden i.d.n. naar de golfclub opgestuurd. Uiteraard kan men ook naar de shop toe gaan.

The sunrise of Altea in Januari

Deze video is gemaakt door Martin Baker in januari 2020 en geeft een prachtig beeld van hoe mooi Altea Stad is.

Altea

Een doolhof van smalle straatjes met de typisch witte huisjes en de vele kunstgalerijen en de geur van verse paella: Altea is het levende cliché van een Spaanse kunstzinnige stad. De stad is gelegen aan de Costa Blanca wordt gedomineerd door de Virgin del Consuelokerk, een bezienswaardigheid die niet te missen is tijdens een vakantie Altea. Ook voor een zonnige strandvakantie op Cap Nerget zit u hier goed.

Landkaart