Populair vakantiegebied

De regio Costa Blanca heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks trekken enkele miljoenen toeristen naar deze in het oosten van Spanje gelegen kuststreek. Naar schatting ontvangt de Costa Blanca per jaar ongeveer vier miljoen bezoekers uit het buitenland. Daar bovenop komt ook nog eens een kleine miljoen bezoekers uit Spanje zelf. Zo zijn er aardig wat welgestelde mensen uit Madrid en andere Spaanse steden die een tweede woning hebben aan de Costa Blanca. Als je door de regio rijdt dan zie je ook een enorme hoeveelheid aan villa's. Deze staan niet alleen in de directe nabijheid van de kust, maar ook kilometers landinwaarts. Dankzij het bergachtige landschap zijn er veel plekken die een uitzicht op de zee hebben.

Het mooie aan de Costa Blanca is dat je je in een druk vakantiegebied bevindt, maar je niet persé in de drukte hoeft te begeven. De vele vakantiewoningen die te vinden zijn buiten de drukke stadskernen en dorpen zorgen ervoor dat je heerlijk enkele weken tot rust kunt komen. Wil je de drukte toch opzoeken dan kan dat natuurlijk wel.

Overwinteren Costa Blanca

Het toerisme aan de Costa Blanca beperkt zich niet tot het zomerseizoen. Ook het voor- en najaar kunnen rekenen op een redelijke toestroom van toeristen. Niet zoveel als in de topmaanden juli en augustus, maar wel voldoende om de Costa Blanca levendig te houden. Als één van de weinige regio's op het Europese vasteland is de Costa Blanca ook in de wintermaanden in trek. Dit vanwege de heerlijke temperaturen ook in de winter. De Costa Blanca trekt in het winterseizoen vooral overwinteraars aan. Dit meestal senioren uit West-Europa die gedurende meerdere weken tot enkele maanden aan de Costa Blanca verblijven. Met name de stad Benidorm is erg in trek als plek om te overwinteren. Niet voor niets heeft het komische televisieprogramma 'Benidorm Bastards' deze naam gekregen. Het is een knipoog naar het imago van bejaardenstad dat Benidorm in de winter heeft, inclusief de vele scootmobiels.